Hjertestarter

Styret arbeider for å gjøre borettslaget til et tryggere hjem og har nå fått på plass en hjertestarter.

Livsviktig førstehjelp ved plutselig hjertestans

Borettslaget har investert i en helautomatisk hjertestarter fra Røde kors. Den er plassert i fellesarealet i heishusets andre etasje (adresse 7). Hjertestarteren er plassert i en boks merket «Hjertestarter». Boksen beskytter hjertestarteren og holder elektrodene frostfrie. Den er utstyrt med en alarm som skal avskrekke tyveri. Boksen åpnes gjennom å vri lokket motsols.

Bilde av hjertestarter.
Hjertestarter plassert i 2. etasje.

Den er enkel å bruke, og selvinstruerende. Inne i boksen ligger ark med bruksanvisning på norsk og engelsk. I tillegg finner du hjelpemidler for behandling av luftvei og veiledning i grunnleggende hjerte- og lungeredning.

Hjertestarteren er meldt inn i Det offentlige Hjertestarterregisteret. Det driftes av helsemyndighetene og gjør hjertestarteren tilgjengelig for 113-sentralen.

Kurs i bruk av hjertestarteren

Styret ønsker å kjøre et kurs i hjerte- og lungeredning med hjertestarter, i regi av Røde Kors. Kurset er på 3 timer, og har plass til 15 deltagere. Tanken er å holde kurset i slutten av mars, eller første halvdel av april. Vi låner lokale på Fagereng skole og kurset er gratis for andelseiere.

Er du interessert ønsker vi tilbakemelding til styret med navn og leilighetsnummer. Bruk e-post: post@alaskasvingen.no, eller en lapp i postkassen til styret. Vi behøver å vite hvor mange som ønsker å være med. Gi oss en tilbakemelding innen fredag 11. mars. Vi gir beskjed om du har fått plass, så snart vi har fått en oversikt. Ved behov vil vi vurdere å kjøre flere kurs.