Grønn Glede går i dvale. 

Da er en sesong over for denne gangen. Årets sommer har vært usedvanlig frodig. Gjennomsnittlig høy varme og bra med regn, har ført til at alt har hatt gode vekstvilkår. Plen, hekk og blomster har hatt fått satt rot. Det gir mulighet for en god start til neste år.  


Krukkene, med planter fra Nygård Hagebruk, har kost seg her i laget. Den store krukka ved innkjøringa til blokka, har fungert veldig bra. Det har vært artig å følge med på en flott, og ikke minst, lang blomstringsperiode. Det å tømme krukkene for planter langt in i oktober, uten frost, er ikke vanlig.

Mary ordner storkrukka

Vi har fått nye planter fra flere av andelseierne. Det er vi veldig glad for. Det blir spennende å se hvordan det går til neste sesong. I tillegg er det hentet flere planter fra universitetet. De setter ut kasser om høsten, som man kan hente i fra, gratis.   

Det har kommet litt nye bedd, og flere stauder rundt laget. Hekken på nordsiden er forlenget. Vi har plantet flere høstløker på fremsiden av blokka, i lag med de fra sist år.  

Sammen med styret, har vi startet et samarbeid med en bonde, Jakobsen på Berg. Det går ut på å pleie enga på nordsiden, sånn at den kan brukes til gressfor for buskap. Det er en del problemer med drenering, og for høy andel ugress. Vi får se om vi får det til. Det er også fjernet noen av trærne, som har vært sjuke, eller hengt faretruende over skolebarna. Grener er gjort om til flis, noe som blitt brukt som dekkbark under hekken. Hvis andelseiere har bruk for flis, er det bare å forsyne seg. 

Komposten på nordsiden er gjort klar for nytt påfyll av sommerblomster og lignende. Her vil vi gjerne påminne om at det ikke er anledning til å tømme mat, som poteter, gresskar og annet som mus og rotter kan forsyne seg av. Det må i matavfall.  

Til slutt vil vi takke andelseiere for innsatsen med å gjøre laget til en flott plass å bo. Det har blant annet vært planting i krukker og bed, vanning av gress, bed og krukker, plukking av visne knopper og klipping av hekker.

Vi får mye skryt av folk som passerer forbi laget. En dame fortalte at hun alltid la turen innom oss for å følge med på blomstringa. Det gjorde henne på så godt humør. 

Vi fortsetter neste år med gamle og nye prosjekter. Videre planer legges til våren. 

Håper at du vil være med. Velkommen skal du være!