Nærmiljø

Borettslaget ligger i et solrikt og attraktivt bomiljø med nærhet til skole, barnehage, butikk, treningssenter, lysløype og fjæra. Det er også kort vei til bussholdeplasser, både mot sentrum og UNN.

Fagerengfjæra

Fagerengfjæra er ei perle som benyttes flittig av skole- og barnehagebarn, av folk som bor på Fagereng. Fjæra er godt egnet til rekreasjon og friluftsaktiviteter. Det er et rikt fugleliv i området, så vi ber hundeeiere være ekstra påpasselig med å holde hunden i bånd i den tiden fuglene hekker. Vi oppfordrer alle som bruker området til å holde det rent og pent, til glede for alle.

Lysløypa

Det er kort vei til lysløypa som kan brukes gjennom hele året, både til fots, på sykkel, eller på ski om vinteren. Mange bruker lysløypa til og fra jobb på nordøya. Lysløypa er godt merket og det er mulig å gå fra sørspissen til nordspissen av øya, en tur på 10,8 kilometer. Skiløypene tråkkes fra tidlig morgen så snart det er nok snø. Deler av lysløypa går inntil idylliske Prestvannet som er et populært turområde. Det er 1,7 kilometer rundt vannet. På vinteren brukes Prestvannet også for å gå på skøyter. Ved å følge lysløypa videre nordover finner du Charlottenlund som er et veldig populært aktivitets- og friluftsområde for både små og store. Her finner du blant annet klatretårn, discgolfbane, sandvolleyballbane, tuftepark med treningsapparater og ballbinge. Om vinteren er det blant annet skøytebane, akebakker, skiløype og rails for ski og snowboard.

Bak-Olsen

Bak-Olsen er et dugnadsdrevet skitrekk i samarbeid med Hansmark Vel. Den bratte skråningen nedenfor Elverhøy gravlund benyttes til slalåm og andre skiaktiviteter.

Om sommeren er området et populært turmål, og på toppen av bakken er det både benker, bord og bålplass. Vil du få opp pulsen, så anbefaler vi å ta turen opp bakken til fots i sommerhalvåret. I belønning får du en flott utsikt mot Sandnessundet og Kvaløya . Det er også en stor gapahuk ved siden av skibakken, som er tilgjengelig for alle. Du kommer til Bak-Olsen ved å følge lysløypa nordover. Det er også adkomst fra Elverhøy og Holtveien. Følg Bak-Olsen på Facebook for åpningstider til skitrekket.

Folkeparken nærmiljøanlegg

Folkeparken er det største grøntområdet på Sør-Tromsøya, og er et populært fristed. Her er det ski- og akebakke for de minste om vinteren. Det og satt opp flere benker og bord i Folkeparken. Mange barnefamilier legger ettermiddagsturen til dette populære området, som er i gangavstand fra borettslaget. Folkeparken ligger i nærheten av Tromsø museum. Hovedstien fra Tromsø museum ned til Kvaløyvegen kalles «kjærlighetsstien», og over Folkemuseet finner du «kjærlighetsbenken».

Telegrafbukta

Telegrafbukta er byens mest brukte utfartsområde. Området innbyr til en rekke aktiviteter for folk i alle aldrer. Her er det blant annet strand med bademuligheter, sandvolleyballbaner og tuftepark med treningsapparater. Om vinteren er det populært med isbading i bukta. Det er bord, benker og flere grill- og bålplasser i bukta og langs turstien. Det er turvei langs fjæra hele veien rundt sydspissen. Den populære turveien er også tilrettelagt for rullestolbrukere.Her kan du lese flere turtips på nettsiden til Tromsø kommune.Til siden praktisk informasjon. >